Suomen kannabisyhdistys tiedottaa

Uusi Hamppu on ilmestynyt!

Pitkän tauon jälkeen Suomen kannabisyhdistyksen julkaisema Hamppu -lehti on ilmestynyt. Lehdessä keskitytään Euroopan päihdepoliittiseen tilanteeseen sekä tärkeisiin kotimaan asioihin.

Kirjoituksessa "Menikö sananvapaus kannabiksen mukana?" selostetaan kuuluisaa Tero Niemisen tapausta. Nieminen sai sakkotuomion, koska oli esiintynyt TV1:n A-studio -ohjelmassa, missä hän oli pohtinut suomalaista päihdepolitiikkaa ja kertonut myös käyttävänsä kannabista. SKY on katsonut, että Niemisen kaltaisiin tapauksiin, joissa kyse on kiellettyjen aineiden omasta käytöstä pitäisi soveltaa huumerikoslain 7 pykälää ja jättää tuomitsematta. Ilmeisesti varsinainen syy Niemisen tuomioon oli hänen julkinen päihdepoliittinen toisinajattelu.

Artikkelissa "Hollannin mallin vastustajat" kerrotaan paineista, jotka kohdistuvat Hollannin pragmaattiseen päihdepolitiikkaan. Kahden hollantilaisen tutkijan kirjoituksen on suomentanut Risto Mikkonen.

Hamppu on myös käynyt Amsterdamissa, missä tavattiin mm. Eagle Bill, amerikkalainen kannabispakolainen, joka säännöllisesti tapaa yleisöä Amsterdamin hasis- ja marijuanamuseossa, missä hän esittelee kehittämäänsä höyrystintä: kuumailmalaitetta, jonka avulla marijuanan vaikuttaja-aineet höyrystyvät ilman, että syntyisi savua. Näin vältytään varsinaisen savun karsinogeeneiltä. Höyrystintekniikka helpottaa esim. kannabiksen lääkekäyttöä niille, joille savun hengittäminen on hankalaa. Amsterdamissa myös tavattiin suomalainen Eija Kuismanen, joka johtaa kaupungissa toimivaa Blue Bird coffee shopia. Eija kertoo elämästään ja työstään puolilaillisena kannabisyrittäjänä.

Artikkelissa Hamppu ja EU, Risto Mikkonen peilaa Suomen huumepolitiikkaa muiden EU maiden tilannetta vastaan, sekä paineita koko EU:n päihdepolitiikan harmonisointiin.

Uutissivuilla myös kerrotaan muita tapauksia suomalaisesta huumesensuurista ja repressiosta, sekä kehityksestä maailmalla: Hamppu oli mukana Lontoossa maaliskuun lopulla pidetyssä mielenosoituksessa kannabiksen laillistamisen puolesta... Englannissa yleinen mielipide on kallistumassa huumelakien lieventämiselle suopeaksi... Useissa USA:n osavaltioissa pidetyissä kansanäänestyksissä on hyväksytty aloitteita kannabiksen lääkekäytön sallimiseksi... Uuden tutkimuksen mukaan liberaalissa Hollannissa käytetään kannabista vähemmän, kuin rangaistuksia korostavassa USA:ssa... Saksan uusi punavihreä hallitus saattaa lieventää kannabiskieltolakia... Kosmetiikkafirma Body Shop on joutunut vaikeuksiin hamppupohjaisten tuotteidensa takia... Uuden Seelannin poliisiministeri on suopea kannabiksen laillistamiselle...